© Frida Dahlin

© Frida Dahlin
All text är förbjuden att kopiera enligt upphovsrättslagen

fredag 27 maj 2011

Tikk: Prolog - En gammal stentavla

Efter en konstig ingivelse tog jag och snickrade ihop en prolog. Skulle kunna hitta på en ny senare, men det känns som om jag lyckats få till det utan att egentligen avslöja något.



Prolog
En gammal stentavla

Deazi såg på sin syster, hennes leende sade allt. Den gamla stentavlan hon höll mot sitt bröst var definitivt den de så länge letat efter.
”Jag har hittat den!” sade hon uppspelt och visade tavlan för Deazi. ”Med hjälp av Karnan skulle vi kunna färdas genom Andravärlden och framkalla Eilirana under vår kontroll!”
”Men var finns Karnan och hur ska vi få tag i den?” frågade Deazi och skummade igenom texten på tavlan. Han var plötsligt oroligt att den information de verkligen behövde inte fanns där. Men systerns leende talade emot hans tvivel.
”Dess väktare är en Eiliran som blivit född här, i vår värld!”
”Men den här tavlan är gammal, det skulle kunna vara annat nu”, sade Deazi lugnt, men hans röst avslöjade ändå de tvivel och den besvikelse han kände.
”Det kommer alltid att finnas en väktare, men när hon dör försvinner Karnan till Andravärlden tills en ny väktare föds. Så vi måste se till att väktaren inte dör”, berättade Deazis syster sakkunnigt och tavlan bekräftade hennes ord.
”Och hur hittar vi väktaren?” frågade Deazi. Visst var historian intressant, men just nu ville han bara veta om det de planerade i huvud taget var möjligt.
”Vi söker upp en själaskådare så klart, sådana vet jag att det finns.”
”På vilken planet då?” suckade Deazi och himlade med ögonen. Han lade ner stentavlan på bordet bredvid sig.
”Vänta du bara så ska du få se. Jag har nämligen en plan”, sade hans syster med ett klurigt leende och skuttade glatt ut ur rummet.
Deazi sjönk ner i en stol och skrattade lite för sig själv. Systern hade alltid varit entusiastisk och ivrig. Hon gav aldrig upp och ibland hade det negativa konsekvenser. Om de bara fick tag i Karnan skulle Deazi aldrig behöva oroa sig för att hon skulle råka illa ut igen.

1 kommentar:

  1. Bra! Du råkade bara skriva Oroligt istället för Orolig en gång, annars var det jättebra! Man blir sugen på att läsa vidare.

    SvaraRadera